Officieel moment
Wethouder Gert-Jan Schotanus en directeur Alphen Vitaal Arjan Wille openden afgelopen vrijdag onder toeziend oog van de leerlingen de Nationale Sportweek. Na alle formaliteiten volgde een gezamenlijk warming up in de vorm van de 10@10challenge. Een activiteit waarbij je in 10 minuten kennismaakt met 10 verschillende sporten. Na de challenge stond iedereen te popelen om los te gaan op het uitgebreide beweegparcours.

Stormbanen
Alphen Vitaal was dit jaar te gast bij Sportvereniging Bernardus en Schipper Bootcamp in Hazerswoude-Rijndijk. Een locatie met veel mogelijkheden voor een heus beweegfeest. Er waren stormbanen, springkussens, bumperballen, een beweegparcours en verschillende spellen. In de pauze kregen de kinderen te drinken, een appel en deden een raadspel over voeding.

De Alphense Nationale Sportweek
Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: ‘Sport geeft je een boost! Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek!  Van 15 t/m 24 september kun je (veelal gratis) meedoen met tal van sport en beweegactiviteiten.  Kijk voor het gehele programma alphenvitaal.nl/nationalesportweek

Europese week van de Sport
De NOC*NSF Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese Week van de Sport die sinds 2015 elk jaar plaatsvindt. Deze week is een initiatief van de Europese Commissie en heeft als doel om Europeanen bewust te maken van het belang van een actieve levensstijl. Sport en sportief bewegen leveren immers een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de Europese burgers. In 2023 is het motto #BeActive: een boodschap die tientallen landen gezamenlijk uitdroegen, terwijl er tal van activiteiten werden georganiseerd.

Publicatiedatum: 18-09-2023