Veelgestelde vragen

Algemeen

Alphen aan den Rijn heeft veel te bieden als het gaat om vitaliteit. Via de functie ‘zoek en boek’ hebben aanbieders de mogelijkheid om hun aanbod onder de aandacht te brengen van inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn. Inwoners kunnen eenvoudig online het sportaanbod inzien en activiteiten inboeken. Inwoners boeken makkelijk en snel voor proeflessen, trainingen of andere (sport)activiteiten op het platform. En wil je hulp bij het uitzoeken van activiteit wat goed bij je past; kijk dan op de sportwijzer. 

Je kunt de activiteit of lesreeks waarop jij je hebt ingeschreven wijzigen en annuleren in je sportprofiel. Nadat je bent ingelogd op Sport.nl, klik je op 'mijn boekingen'. Hier kun je jezelf uitschrijven voor de geboekte sportactiviteit of lesreeks of de reservering wijzigen. Dit kan tot 48 uur van tevoren kosteloos, na die tijd zijn de kosten voor je eigen rekening. Wij storten de inschrijfkosten, min de transactiekosten (á €0,99) binnen 14 werkdagen terug op je rekening.

Mocht het voorkomen dat de sportaanbieder jouw sportactiviteit annuleert, dan nemen zij contact met jou op over wanneer deze wel kan doorgaan. Mocht je de les niet kunnen inhalen, dan ontvang je het inschrijfgeld binnen 14 werkdagen retour.

Hartstikke leuk, je bent van harte welkom. Ga naar clubbase.sport.nl en maak eerst een persoonlijk sportprofiel aan. Daarna kun je je organisatie registreren en direct een aanbod aanmaken. Na inloggen vind je op het dashboard de introductievideo ‘maak kennis met clubbase’.

Sportprofiel

Kijk op Alphenvitaal.nl
Klik rechtsboven op 'Login'.
Klik vervolgens op 'Nog geen account? Registreer'. Daar vul je jouw gegevens in en ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
Vervolgens klik je op 'Registreer' en dan heb je een sportprofiel aangemaakt.
Nu kun je direct jouw activiteit inboeken.

Een sportprofiel moet je aanmaken om losse activiteiten en lesreeksen via alphenvitaal.nl in te kunnen boeken. Met jouw sportprofiel kan je jezelf (en anderen, bijvoorbeeld eigen kinderen) inschrijven voor een sportactiviteit in Alphen aan den Rijn. Daarnaast kan een sportclub na jouw inschrijving contact met je opnemen over je aanmelding.

Met jouw eigen account kun je bij het boeken van een sportactiviteit of lesreeks vrienden en familie aanmelden. Je hoeft dus niet voor iedereen afzonderlijk een sportprofiel aan te maken.

Activiteit boeken

Op alphenvitaal.nl kun je onder het kopje zoek en boek een vitaliteitsactiviteit of lesreeks naar keuze zoeken. Dit kun je doen door er een organisatie bij te zoeken en te kijken wat voor activiteiten en/of lesreeksen zij aanbieden.

Nadat je een activiteit of lesreeks waaraan je wilt deelnemen hebt gevonden, klik je op 'boeken'. Op de volgende pagina kan je invullen voor wie je wilt boeken, bijv. voor jezelf, jouw kinderen of iemand anders. Nadat je de benodigde gegevens hebt ingevuld, kan je jouw boeking bevestigen. Je krijgt een bevestigingsmail van jouw boeking.

Heb je een leuke activiteit gevonden, maar heb je toch nog wat vragen? Klik dan bij de activiteit op "meer info". Is het daarna nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op met de aanbieder van de activiteit (de contactgegevens staan op dezelfde pagina).

Het kan voorkomen dat jouw gewenste activiteit al is volgeboekt. Dit is het moment dat je ervoor kunt kiezen om je voor de wachtrij aan te melden. Mocht er toch een plek beschikbaar komen, dan krijg je een mailtje en kun je alsnog officieel aanmelden voor de activiteit.

Na inschrijving kan het een paar minuten duren voordat je een ontvangstbevestiging krijgt. Heb je deze niet ontvangen? Kijk dan in je spambox of daar de e-mail terecht is gekomen. Als dat ook niet het geval is, is je inschrijving waarschijnlijk niet gelukt en kun je het beste nogmaals aanmelden of contact opnemen met het Supportteam.