Woensdag 27 september was het een feestelijke Kraanwaterdag op basisschool De Steijaert. Met de Nationale Kraanwaterdag wordt landelijk aandacht besteed aan water als gezonde en duurzame dorstlesser. Dit past precies binnen de nieuwe koers van basisschool De Steijaert, want sinds dit schooljaar drinken de kinderen water tijdens de pauzemomenten. Een mooi moment om dit te vieren met een bezoekje van wethouder onderwijs Gert-Jan Schotanus en watermascotte Druppie.

Druppie deelt bidons uit
Vorig schooljaar is basisschool De Steijaert bezig geweest met de Gezonde School trajecten, Sport en Bewegen en Gezonde Voeding. Eén van de belangrijke onderdelen in dit traject is dat water wordt aangeboden als drinken en geen zoete (andere) dranken.  Water is de meest gezonde en duurzame dorstlesser. JOGG-regisseur Elsbeth Littink-Hoogeveen regelde voor alle kinderen een eigen drinkwater bidon. Samen met de wethouder en watermascotte Druppie heeft zij deze aan alle kinderen uitgedeeld.

Gezonde Jeugd. Gezonde Toekomst.
De gemeente Alphen aan den Rijn zet zich al een aantal jaren in met de JOGG-aanpak voor een gezonde jeugd met een gezonde toekomst. JOGG-regisseur Elsbeth werkt sinds 2021 onder de naam Alphen Vitaal samen met verschillende partners aan het gezonder maken van de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren. Basisscholen zijn hierin een belangrijke partner. De gezondere keuze, zoals water drinken, is nog niet altijd de makkelijkste. Door het vieren van een nieuwe gezondere koers zoals op basisschool De Steijaert werken we met elkaar een structurelere verandering naar een gezondere leefomgeving. Een gezonde jeugd heeft een gezonde toekomst.

Publicatiedatum: 27-09-2023