Publicatiedatum: 20-03-2023

“Het is belangrijk om de sociale vaardigheden en weerbaarheid van kinderen te vergroten.
Deze training is specifiek voor jeugd en jongeren die moeite kunnen hebben met alles wat er komt kijken bij opgroeien en zelfstandiger worden,” aldus wijkpedagoog Roos van der Zwaan van Kwadraad.

Kwadraad begeleidt en ondersteunt mensen bij hun dagelijkse leefproblemen. De organisatie doet dit onder andere met een breed pakket van diensten binnen de preventiebundel ‘Opvoeden en Opgroeien’. Een wijkpedagoog biedt ondersteuning op het gebied van individuele en groepsgerichte coaching rondom zelfvertrouwen, samenwerken, opkomen voor jezelf en hulp vragen. De weerbaarheidscursussen ‘Let’s Go’ en ‘Veerkracht’ zijn hier een voorbeeld van.

Kwadraad heeft in Alphen Vitaal een goede partner gevonden. Alphen Vitaal geeft invulling aan het Vitaliteitsakkoord van de gemeente Alphen aan den Rijn waarin sport, bewegen en preventie centraal staan. Hiervoor werkt Alphen Vitaal nauw samen met verschillende preventiepartners, waaronder Kwadraad. Buurtsportcoach Robbin Hielkema zorgt voor het activiteiten- en sportprogramma binnen de aanstaande weerbaarheidscursussen. “Sport wordt vaak als middel gebruikt om doelen te bereiken. Dat kunnen verschillende doelen zijn, waaronder meer zelfvertrouwen krijgen, kinderen kunnen vriendjes en vriendinnetjes maken en (re)integreren binnen de maatschappij. Tijdens de cursus gaan we vijf verschillende sporten en activiteiten aanbieden, alles om de weerbaarheid van de deelnemers te vergroten”, aldus Robbin.

Beide cursussen starten 29 maart, aanmelden kan via alphenvitaal.nl