Stimuleringsregeling Gezonde School

Elk kind moet de kans krijgen om gezond op te groeien. Dat kan in een gezonde samenleving. En als je een gezonde samenleving wilt, moet je daar zo vroeg mogelijk mee beginnen. Jong geleerd is immers oud gedaan. Best logisch dus, dat er op veel scholen al aandacht is voor gezondheid. Met sportdagen, schoolfruit en themalessen wordt het gezondheidsballetje regelmatig opgegooid. Maar een fit en vitaal leven vraagt natuurlijk om meer dan een beetje bewegen en af en toe een appel eten. Een duurzame, gezonde leefstijl is voor veel mensen, jong en oud, nog niet vanzelfsprekend.

Gezonde School zet daarom samen met onderwijsprofessionals een stap verder. Met een integrale gezondheidsaanpak waarmee gezondheid terugkomt in de lesstof, in de schoolomgeving, in signalering en in het beleid van de school. Een échte gezonde school, als groeiplaats voor een gezonde en vitale samenleving. Met gezonde leerlingen en studenten die lekker in hun vel zitten, gezonde keuzes maken en opgroeien tot volwassenen voor wie een gezonde leefstijl wél vanzelfsprekend is.

Met behulp van de Gezonde School-aanpak en een concreet stappenplan kunnen scholen aan de slag. Makkelijk, wetenschappelijk onderbouwd én in de praktijk bewezen. Als school maak je zelf de keuze met welk gezondheidsthema je van start gaat. Bijvoorbeeld met Welbevinden, Voeding, Bewegen en sport of Relaties en seksualiteit. Of met Roken, alcohol- en drugspreventie. Ook krijgen scholen via Gezonde School net dat extra zetje in de vorm van tijd of geld. Zo kun je je als onderwijsprofessional je vooral richten op je leerlingen en studenten.

Van 6 maart tot en met 17 april kun je één of meer stimuleringsregelingen bij Gezonde School aanvragen. Er zijn vier regelingen:

Aanvragen doe je via Mijngezondeschool.nl. Oriënteer je vooraf alvast goed op de spelregels en voorwaarden van de verschillende regelingen.

Doe mee en wordt ook Gezonde School! Samen maken we een gezonde leefstijl vanzelfsprekend.

(Bron: www.gezondeschool.nl)

 

Publicatiedatum: 14-02-2023