NOC*NSF heeft een programma ontwikkeld dat uitkomst lijkt te bieden: Sportmatch. Deze ‘tool’ gaat nu ook ‘live’ in Alphen, op de website van Alphen Vitaal. 

Wat is Sportmatch?
Sportmatch is een soort marktplaats die meer inwoners vaker laat sporten en bewegen. Op het online platform staat altijd het actuele sportaanbod binnen de gemeente verzameld. Inwoners worden zo geïnspireerd, geactiveerd en gematcht aan de sport, sportclub en sport- en beweegactiviteit die het beste bij hen past. Dat geldt voor sporters en niet-sporters. Met sportmatch wordt Alphenvitaal.nl hét centrale platform voor het stimuleren van (meer) sport en beweging in Alphen aan den Rijn.

Hoe werkt Sportmatch?

Zoek & boek
Eén van de belangrijkste onderdelen van de nieuwe website wordt een 'zoek & boek-module'. Inwoners boeken makkelijk en snel gratis of betaalde proeflessen, trainingen of andere (sport)activiteiten op het platform.

Sportwijzer
Wil iemand een sport uitproberen, maar weet hij niet zo goed in welke richting hij moet zoeken, dan helpt de geïntegreerde sportwijzer waarschijnlijk een eind in de goede richting. De sportwijzer geeft de bezoeker van de website een top-3 van sporten die het beste passen bij zijn profiel.

Clubbase voor de sportaanbieders
Met Clubbase beheren sportaanbieders hun sport- en beweegaanbod dat in Sportmatch te zien is. Van de nieuwste cursus en actuele activiteiten tot het doorlopend trainingsaanbod. En met de tool voor het maken van promotiemateriaal kan de sportclub eenvoudig het aanbod promoten bij de inwoners in Alphen.

Op papier
Ondanks het grote gemak van websites, apps en social media, zijn er nog mensen die weinig of geen gebruik (kunnen) maken van digitale media. Alphen Vitaal zal belangrijke mededelingen blijven richten aan bewoners via traditionele media, middels flyers, posters en magazines.

Publicatiedatum: 15-08-2022