De Nationale Sportweek gaat vanwege de Olympische Spelen in een andere vorm door. Gelukkig maar, want het is een van de leukste evenementen in onze gemeente. Samen met de buurtsportcoaches van Alphen Vitaal kunnen inwoners kennis maken met diverse sporten. Heeft u nog nooit gehandbald? Probeer het eens uit! Hetzelfde geldt voor voetbal, yoga of wandelen. Er is zoveel te doen in alle kernen. Tijdens de sportweek vinden ook diverse evenementen plaats, zoals de
Halve van Alphen en de Triatlon. Kom kijken, of nog beter…doe mee!

Alphen aan den Rijn is trots op haar topsporttalent. Mensen die topsport beoefenen zijn helden. Wat je niet over moet hebben voor je sport. Ik doe het ze niet na! Onze para-sporters laten zien, dat je met een beperking op topniveau kan presteren. De Olympische Spelen en Paralympische Spelen maakten ons dit jaar extra trots. We waren goed vertegenwoordigd. Deze sporters zijn een inspiratiebron voor velen!

Een (sport-)vereniging kan niet zonder haar vele vrijwilligers. Dankzij hen kunnen we genieten van het samen sporten, meedoen aan activiteiten en de ‘derde helft’ houden natuurlijk. Als gemeente zijn we iedereen zeer dankbaar voor de inzet voor jullie club én onze samenleving.

En de Sportweek kan niet zonder sport- en cultuuraanbieders die zich inzetten om sporten en bewegen leuk en aantrekkelijk te maken voor velen. Ook jullie hartelijk bedankt!

Ik wens iedereen veel plezier tijdens het sporten of bewegen!

Gert-Jan Schotanus
Wethouder sport
Gemeente Alphen aan den Rijn

Publicatiedatum: 14-08-2024