Van 20 t/m 29 september vindt De Nationale Sportweek 2024 plaats en het programma is divers. Op 20 september wordt de sportweek spectaculair geopend in Boskoop. Dit jaar nemen vier basisscholen deel aan de festiviteiten: De Immanuelschool, De Hortus, De Zevensprong en Rehoboth. Samen zullen zij met ongeveer 600 leerlingen, uit de groepen 5 t/m 8, een onvergetelijke sportieve dag beleven.

Dankzij de inzet van verschillende sportaanbieders, kunnen de kinderen kennismaken met een breed scala aan activiteiten. Atletiekvereniging AV'47 is aanwezig om de leerlingen de kneepjes van de verschillende atletiekdisciplines bij te brengen. Voetbalvereniging Floreant zorgt ervoor dat de leerlingen hun voetbalvaardigheden kunnen verbeteren, terwijl Sportcentrum Midden Boskoop hen uitdaagt op de tennis- en padelbanen. Verder biedt Manage Bentwoud een unieke managespeurtocht aan, waar de leerlingen meer kunnen leren over paarden en het leven op de manege en is Volleybalvereniging Timios van de partij met een uitdagende beachvolleybal clinic. Ook Rugby Club Alphen, Studio Forza met dansen en de Alphen Eagles met Flag Football nemen de leerlingen deze dag mee in hun sportieve activiteiten.

De opening van de Nationale Sportweek markeert het begin van een tien dagen vol beweegaanbod. Het doel is om zoveel mogelijk inwoners van Alphen aan den Rijn in beweging te krijgen en hen te laten ervaren hoe leuk en belangrijk sporten is. Met een divers aanbod aan activiteiten en de betrokkenheid van sportaanbieders, kunnen we er zeker van zijn dat het een dag wordt om niet snel te vergeten!

Publicatiedatum: 14-08-2024