“Fietsen zorgt ervoor dat mensen langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Tegelijkertijd zijn ouderen ook kwetsbaar in het verkeer. Naast dat het praktisch is om lang te kunnen blijven fietsen is het ook een fijne hobby uit te voeren in het Groene Hart. We zetten ons in om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen, maar dat moet wel op een veilige manier gebeuren. Dit is de reden waarom we inzetten op het programma Doortrappen” geeft Buurtsportcoach Pieter Mars aan.

Het programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen. “Met deze cursus willen we angst en onzekerheid wegnemen door bijvoorbeeld aandacht te besteden aan het veilig op- en afstappen van de fiets”. De cursus Doortrappen vindt plaats op vrijdag 14 en 21 juni bij Alphense Boys in Alphen aan den Rijn. 

Klik HIER voor meer informatie en aanmelden. 


Publicatiedatum: 27-05-2024