Burgermeester Spies ontbijt met schoolklas

Gezond ontbijten is heel belangrijk. Een goed begin is het halve werk. Daarom organiseerde de gemeente samen met JOGG Alphen aan den Rijn op vrijdag 13 oktober het Burgermeestersontbijt. Groep 7 van basisschool het Spectrum Batenstein kwam ontbijten bij Burgermeester Spies in het werkcafé op het stadhuis. Het was een gezellig en ontspannen ontbijtmoment.

Goed ontbijten is belangrijk om te kunnen leren en sporten’; zegt Burgemeester Spies tegen de kinderen aan het begin van het ontbijt. Met het Burgermeestersontbijt wordt aandacht gevraagd voor de week van het Nationaal Schoolontbijt. Een landelijk ontbijtevenement met als droom een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. In deze ontbijtweek van 6 t/m 10 november schuiven kinderen in heel Nederland op school aan om een gezond ontbijt te ervaren. Het ontbijtpakket van het Burgermeestersontbijt werd verzorgd door het Nationaal Schoolontbijt en geleverd door Bakkerij ’t Stoepje.

Ook in onze gemeente doen verschillende basisscholen en middelbare scholen mee met het Nationaal Schoolontbijt. ‘Deze evenementen zijn mooie gelegenheden om het belang van ontbijten extra aandacht te geven. Een goed en gezond ontbijt is heel belangrijk voor je gezondheid. Het gebeurd nog te vaak dat kinderen zelfs zonder ontbijt naar school gaan‘ vertelt Elsbeth Littink-Hoogeveen, JOGG regisseur en werkzaam bij Alphen Vitaal. De gemeente Alphen aan den Rijn zet zich al een aantal jaren in met de JOGG-aanpak voor een gezonde jeugd met een gezonde toekomst. Gezond ontbijten is hierin een belangrijk speerpunt.

Publicatiedatum: 13-10-2023