Allereerste Peuter4Daagse bij Junis Kinderopvang

Deze Peuter4Daagse kwam tot stand na een tip van onze JOGG-regisseur.  

Tijdens de Peuter4Daagse van Junis gingen kinderen van 2 en 3 jaar 4 dagen op pad van 24 opvanglocaties. De kinderen deden dit samen met de pedagogisch medewerkers onder opvanguren. Ze wandelden dagelijks minimaal een kwartier langs een zelf uitgezette route rondom hun opvanglocatie. De Peuter4Daagse werd op een aantal locaties feestelijk afgesloten. In Alphen aan den Rijn was wethouder Gert-Jan Schotanus aanwezig.

De Peuter4Daagse kwam bij Junis tot stand in samenwerking met JOGG
JOGG-regisseur Elsbeth Littink-Hoogeveen tipte Conny van der Lans, clustermanager en verantwoordelijke voor het Bewegen & Sport beleid van Junis, begin dit jaar over de landelijke Peuter4Daagse. Conny heeft vervolgens het evenement bij Junis uitgezet. Zij werd in diezelfde week door JOGG benoemd tot ‘groot mens’ in de grote mensen campagne voor haar inzet om de leefomgeving van kinderen gezonder te maken. 

Het evenement is vorig jaar landelijk gelanceerd
De Peuter4Daagse is een landelijk initiatief van JOGG en de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN). In 2022 werd het evenement voor het eerst landelijk georganiseerd. De KWbN voert al jarenlang de Avond4Daagse uit. JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven, die samen de omgeving van kinderen en jongeren gezonder maken. Door hun krachten te bundelen ontstond de Peuter4Daagse.

 

 

 

Publicatiedatum: 17-06-2023