Valangst kan ook ontstaat zonder dat u zelf ooit gevallen bent en leidt vaak tot minder fysieke inspanning en activiteiten. Gevolg hiervan is verlies van spierkracht, coördinatie en flexibiliteit, waardoor de kans op een val toeneemt. Alphen Vitaal organiseert een cursus ‘verklein de kans op vallen’ voor senioren. Hiervoor is een programma samengesteld van 3 groepslessen. Centraal staat de bevordering van veiligheid, informatie voor in/om het huis, opstaan oefeningen, stabiliteitsoefeningen maar ook plezierbeleving is belangrijk. Tijdens deze reeks werken wij aan het doelbewust zijn van uw lichaam (intrinsieke factoren) en extrinsieke factoren. Ook zullen wij handvaten meegeven voor thuis en zijn er altijd mogelijkheden tot persoonlijke vragen.  

Geïnteresseerd? Meldt u aan via a.huis@alphenvitaal.nl (seniorencoördinator Alphen Vitaal). Wij horen ook graag bij uw aanmelding wat u verwacht te leren van de cursus. 

Wanneer:         Woensdag 8, 15 & 22 maart 2023 van 15:30 – 17:00 uur 
Adres:              Kees Mustersstraat 8, 2406 LK Alphen a/d Rijn
Kosten:            € 22,50- incl. koffie/thee en naslagwerk (totaal contant betalen bij aanvang 1ste les) 
Deelnemers:   Minimaal 10 deelnemers om de cursus te laten starten

LET OP: er zijn beperkte plekken voor deze lessenreeks beschikbaar, we streven naar meerdere lessenreeksen per jaar. 

Publicatiedatum: 08-02-2023