Koningsspelen 2023
Publicatiedatum: 05-02-2023

Vanuit NOC*NSF en een aantal sportbonden wordt dit jaar extra ingezet op de Koningsmatch: de samenwerking tussen een basisschool en een sportvereniging. De Koningsmatch bestond al, maar dit jaar zal Alphen Vitaal hierin een aanjagende en coördinerende rol spelen.

Wat is het plan?

Traditiegetrouw organiseert Het Scala College een programma voor groep 7 en 8. Daarom zetten wij als Alphen Vitaal de Koningsmatch vooral in voor groep 5 en 6. Hierbij zijn verschillende mogelijkheden. Een vereniging kan op school komen, maar je kan met de groepen ook een vereniging bezoeken. Of een vereniging leent haar sport specifieke materiaal uit zodat de kinderen kennis kunnen maken met de sport. Wij zorgen voor de mix en match tussen de scholen en verenigingen.

Mocht je als school je aanmelden, dan ontvang je voor de onderbouw een speciaal draaiboek met ideeën voor de onderbouw. Dit draaiboek is gemaakt door de buurtsportcoaches van Alphen Vitaal.

Praktische uitwerking
Heb je als school interesse dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te melden op de website van de Koningsspelen. Dan hebben wij namelijk de tijd om school aan de vereniging te koppelen.

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mail naar info@alphenvitaal.nl en wij zullen je mail zo spoedig mogelijk beantwoorden.