Op donderdagochtend 10 oktober was het ’s ochtends al een drukte van belang. Kinderburgemeester Anne stond samen met haar klasgenoten klaar in het stadhuis om aan te schuiven aan de ontbijttafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen met de kinderen gesproken hebben over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

‘Ontbijten is hartstikke belangrijk voor je. Zeker wanneer je een stuk moet fietsen zoals nu naar het stadhuis’ vertelt burgermeester Spies. Ook wordt nog gesproken over wel of niet ontbijten achter een scherm. De kinderen waren van mening dat zo met elkaar ontbijten hartstikke gezellig is.

Het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes, bakkers en scholen in heel Nederland. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt en vindt plaats tijdens de Week van Ons Eten waarin bewust genieten van goed en gezond voedsel centraal staat. “Het is een kans om lokaal het belang van een gezond ontbijt te benadrukken.” vertelt Elsbeth Littink-Hoogeveen, JOGG-regisseur en werkzaam bij Alphen Vitaal. De gemeente Alphen aan den Rijn zet zich al een aantal jaren in met de JOGG-aanpak voor een gezonde jeugd met een gezonde toekomst. Gezond ontbijten is hierin een belangrijk speerpunt.

Publicatiedatum: 10-10-2024