“Bij de Vitality Club bewegen we in de openbare ruimte zonder begeleiding van professionals. De beweegsessies worden begeleid door (ervaren) deelnemers, zogenaamde peer-coaches. De kosten kunnen daardoor laag blijven. Er kan meegedaan worden wanneer het schikt, en kan iemand een keertje niet, dan hoeft er niet afgemeld worden. Een laagdrempelige manier dus om mee te doen en mensen uit de buurt te ontmoeten” aldus Jochem.

Stichting Alphen Vitaal zet zich in om alle inwoners van onze gemeente fysiek en mentaal vitaal zijn en meedoen in de samenleving. Want vitale inwoners zitten beter in hun vel en zijn gelukkiger. Goed en veel bewegen, fijne sociale omgang en gezonde voeding op jonge leeftijd voorkomt problemen in een latere fase. Alphen Vitaal is veelal een aanjager van een activiteit en wanneer het loopt, wordt een activiteit overgedragen aan een sportaanbieder, een kartrekker vanuit een buurthuis of in het geval van de Vitality Club aan een peer-coach.  Buurtsportcoach Jochem coördineert de activiteit, maar de uitvoering wordt uiteindelijk verplaatst naar een coach uit de wijk.

De Vitality Club is vanaf 10 september elke dinsdag van 10:00 tot 11:00 uur in het Europark. Aanmelden is niet nodig. De eerste keer kun je gratis aansluiten, daarna zijn de kosten € 1,00 per keer.

Opening buurtsportvereniging
De Vitality Club is onderdeel van de buurtsportverenging in Kerk en Zanen. Bij de Buurtsportvereniging worden diverse sport- en beweegactiviteiten georganiseerd door de buurtsportcoaches, aangevuld met sportaanbieders en vrijwilligers uit de wijk. Denk hierbij aan sportclinics of toernooitjes, maar ook bijvoorbeeld wekelijkse activiteiten op de sport- en speelveldjes in de wijk. Voor iedereen uit de buurt, voor elke leeftijdsgroep een passend aanbod. Een mooie tussenstap of een leuke extra naast je eventuele andere sportmoment bij een plaatselijke sportclub. De buurtsportvereniging is voor en van de buurt!

Begin juli stond de opening van de buurtsportvereniging op de planning, maar vanwege de heftige regenval moesten we de opening helaas op het laatste moment cancelen. Maar het mooie programma, wat zelfs in middels is uitgebreid, staat nu gepland tijdens de Nationale Sportweek.

Op 25 september openen we de vereniging met clinics van (sport-)aanbieders, urban activiteiten en Alphen on wheels. Kom langs en sluit aan; het programma is uitgebreid, divers en voor jong en oud. De opening van de Buurtsportvereniging in het Europark is van 13:30 – 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op alphenvitaal.nl/bsvinkerkenzanen



Publicatiedatum: 26-08-2024