Daarnaast zien wij de werkdruk bij leraren toenemen. Wij kunnen daar als Alphen Vitaal een rol in spelen. Daarom beginnen wij bij het basisonderwijs met pakketten voor de scholen. Op deze manier kunnen wij in één overzicht aan jullie tonen wat Alphen Vitaal kan bieden. Het doel van Alphen Vitaal is het onderwijs ontzorgen, en de kinderen motiveren en stimuleren door en voor sport. In april/mei worden meestal de financieringen rond gemaakt voor het komende schooljaar. Vandaar dat wij met jullie meedenken, en nu de pakketten eruit sturen.

Hieronder presenteren wij hoe wij kunnen worden ingezet, de activiteiten die wij kunnen draaien voor de scholen (denk aan koningsspelen, interne begeleiding en sportdagen).

Voorwaarden

Als er een pakket wordt afgenomen bij Alphen Vitaal krijgt de school standaard de volgende  4 thema’s gratis.

❖ Alphen Vitaal zal functioneren als beweegmakelaar/intermediair naar het jeugdfonds. Als er leerlingen zijn die willen sporten, maar waarvan ouders het niet kunnen betalen. Dan zal Alphen Vitaal daar actie in ondernemen.

❖ Alphen Vitaal zal 2 keer per jaar een sport onderzoek doen onder de leerlingen. Aan de hand van dit onderzoek kunnen wij inventariseren welke leerlingen er al sporten, welke sporten zij doen en waar er nog mogelijkheden liggen.

❖ Alphen Vitaal zal 2 keer per jaar kennissessies organiseren voor de leerkrachten. Dit kan per school worden georganiseerd, maar ook voor meerdere scholen gezamenlijk.

❖ Alphen Vitaal zal aanwezig zijn bij 2 ouderavonden per jaar. Zij zullen hier dan dieper in gaan op de rol van sport/bewegen en een gezonde leefstijl. Daarnaast zullen zij een beeld schetsen voor de ouders over de activiteiten die Alphen Vitaal uitvoert met de kinderen.

Samen met de school zullen wij overleggen wanneer onder andere de kennissessies het beste uitkomen. Deze momenten kunnen wij dan alvast vastleggen en voorbereiden. Hiervoor kunnen jullie zelf aanvragen waar de leerkrachten op dat moment inspiratie voor kunnen gebruiken.

Dit zijn de activiteiten die Alphen Vitaal kan bieden voor alle basisscholen in de gemeente Alphen aan den Rijn:

Bewegingsonderwijs
Ondersteuning beweeglessen
Sportkennismakingslessen
Motorieklessen voor de kleuters
Motorieklessen voor groep 3 t/m 8

Beweeg thema lessen
Pietengym
Rekenen en sport
Gezonde leefstijl  (JOGG)

Naschoolse sport
Opleiden pleincoaches (groep 7 en 8)

Begeleiding (sport)
Interne begeleiding / coaching
Begeleiding / ondersteuning richting schooltoernooien

Maatwerk
Sportdagen
Koningsspelen
Klas wordt team
Teambuilding voor vakleerkrachten

Contact
Ben je werkzaam in het onderwijs in de gemeente Alphen aan den Rijn en ben je benieuwd naar wat Alphen Vitaal voor jouw school kan beteken? Neem dan contact met op met Dominique Smit en Noelle Opdam via onderwijs@alphenvitaal.nl 

 

Publicatiedatum: 22-06-2024