Kledingbank Groene Hart

De Kledingbank Groene Hart is een modewinkel voor minima in de gemeente Alphen aan den Rijn. Ze zijn gestart in 2019 en helpen anno 2024 ruim 2000 gezinnen door het aanbieden van gratis kleding. De visie van de Kledingbank is dat iedereen er leuk uit moet kunnen zien. Modieuze kleding draagt bij aan zelfvertrouwen en dat is nodig op weg naar een betere leefsituatie.

De Kledingbank Groene Hart is gevestigd in de Aarhof 68 in Alphen aan den Rijn. Voordat je de Kledingbank kunt bezoeken, wordt je eerst klant. Je kan op deze pagina lezen hoe dit gaat en je kunt ook gelijk toetsen of je in aanmerking komt. Wanneer je klant bent, kun je een afspraak maken om bij de Kledingbank te komen winkelen. Je kunt alleen op afspraak komen winkelen en dit kan twee keer per jaar.

De Beweegtas

De Beweegtas is een initiatief van de Kledingbank Groene Hart en Alphen Vitaal. Het is ontstaan uit de gezamenlijke visie dat iedereen moet kunnen sporten en hiervoor de benodigde kleding heeft.  Daarom zijn je ze het project 'SPORT JE OOK MEE?!' gestart. Vanaf maart 2024 is voor ieder gezin of individuele klant een beweegtas beschikbaar. Deze is op de te halen bij de Kledingbank in de Aarhof 68 in Alphen aan den Rijn. 

De Beweegtas is een sporttas gevuld met sport- en spelmaterialen voor het gehele gezin. De tas wordt aangevuld met informatie over de verschillende deelnamefondsen en  sportmogelijkheden binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Daarnaast wordt bij het uitgeven van de beweegtas een sportkledingpakket geschonken en direct een afspraak met een beweegmakelaar van Alphen Vitaal gemaakt. Dit initiatief wordt financieel ondersteunt door Rabobank Groene Hart en Rotary Alphen.

Inzamelen sportkleding
Om het sportkledingpakket behorend bij de beweegtas mogelijk te maken is de Kledingbank op zoek naar sportkleding die nog een ronde mee kan. Een duurzame actie waardoor kleding een tweede leven krijgt. Heb je sportkleding die je niet meer gebruikt, maar die zeker nog gebruikt kan worden? Lever dit dan in bij het inleverpunt De Jozef van de Kledingbank Groene Hart (adres: Hoflaan 27, 2405 BS Alphen aan den Rijn).

Publicatiedatum: 15-02-2024