Hoe zouden jullie de rugby vereniging omschrijven?

“Rugby is de ultieme teamsport. Samen speel, train je en beleef je rugby. Je bent trots op je sport.” Is een deel van het antwoord van één van de leden van Rugby Club Alphen als gevraagd wordt wat er zo leuk is aan rugby. Verder zegt hij “Zonder respect geen rugby. We spelen volgens de regels. We respecteren de scheidsrechter, de tegenstanders en onze medespelers. Ongeacht geloof, geaardheid, geslacht of gender. We laten discipline zien tijden het beoefenen van onze sport. We spelen hard maar fair, waarbij player welfare in alle gevallen voorop staat.” Rugby Club Alphen is echt een startende rugbyclub. We zijn verhuisd van een openbaar grasveldje, naar een strookje gras tussen een kunstgrasvoetbalveld en een grasvoetbalveld, naar een veld van de Alphians. We hebben als club daardoor nu ook echt de ruimte om te groeien. Daar zijn wij enorm trots op! De eerste keer dat we op dat grote veld trainden, merkten we dat de kinderen ook direct meer vrijheid ervaarden en zelfverzekerder werden. De tackles werden meteen een stuk harder! Een fantastische sponsor heeft ons geholpen aan mobiele verlichting. Hierdoor kunnen we ook in de donkere maanden buiten trainen, precies zoals het hoort met rugby.

Wat is er zo leuk aan de sport Rugby?

Rugby is een spectaculaire sport die snel populairder wordt in Nederland. Respect, discipline, kameraadschap en plezier staan voorop.
Kids voelen zich stoer (Arthur, 5 jaar oud), omdat ze alles mogen doen en vinden het leuk, leerzaam en fanatiek (Keano, Dion en Niels, 10 en 13 jaar). Eén van de Rob-en (we hebben er inmiddels 3 verzameld) zegt dat het onder andere gemoedelijk, toegankelijk en sportief gezellig is. Diezelfde Rob zegt ook dat rugby zo leuk is omdat het een brede sport is waarbij zowel tactiek, uithoudingsvermogen en lenigheid belangrijk zijn. Je wordt op alle vlakken getraind en de trainingen zijn heel divers. Rugby doe je lekker buiten, bij onze club zijn er geweldige trainers en er worden altijd verschillende dingen per training gedaan.

Hebben jullie ook trainingen alleen voor meiden, kunnen jullie hier meer over vertellen?

We zouden heel erg graag trainingen voor meiden willen geven. Juist omdat rugby een sport is waardoor je ook veel zelfvertrouwen krijgt, waar respect en kameraadschap belangrijk zijn. Echte teamspirit met een hele grote dosis sportief plezier. Dus als er een groep meiden is, een groep vriendinnen die een keer op vrijdag of maandag van 18.00-19.00 uur een rugby training willen volgen: jullie zijn enorm welkom! Dat is ook wat Finn (7 jaar oud) zegt: “Iedereen is welkom! En ‘Iedereen kan het doen, elke lengte, vorm en gewicht. We doen leuke spelletjes en het tackelen is super leuk”.

Wat kan men op korte termijn van de Rugby vereniging verwachten? (Denk aan leuke/ speciale activiteiten)

Er staan iedere week 2 rugbytrainingen gepland: op de maandag en vrijdag van 18.00-19.00 uur.. Rugby speel je iedere week, dus ook tijdens vakanties en gaat alleen niet door als het gevaarlijk weer is (denk aan bliksem of een weercode), het veld afgekeurd is of er een andere onverwachte omstandigheid is.
Omdat het bij ons echt om het rugby-plezier draait, staan al onze trainingen vooral in het teken van rugby. Maar uiteraard proberen we er af en toe een leuke twist aan te geven. Zo staan er in  januari nog een ‘Glow-in-the-dark-training’, een Blue Monday training (ook op vrijdag!) en de 2024 training gepland. Daarnaast zitten we nog vol met andere ideeën en willen we graag de verbinding met andere sportclubs opzoeken om buiten bewegen voor iedereen aantrekkelijk te maken en om uiteraard de geweldige teamsport rugby te promoten.

 

Hoe kunnen mensen zich aanmelden?

Op de Agenda-pagina (https://www.rugbyclubalphen.nl/agenda-acties/) van onze website (https://www.rugbyclubalphen.nl/) kun je heel makkelijk zien of er een bijzondere training is. Daarnaast gebruiken wij Instagram (alphenrugby) en Facebook (Rugby Club Alphen) om onder andere bijzondere trainingen aan te kondigen of om wat van een gewone training te laten zien. Volg ons en je ziet vanzelf al ons leuke rugbynieuws voorbij komen. En uiteraard plaatsen wij ons aanbod ook op Alphen Vitaal (https://alphenvitaal.nl/). Op dat platform kun je je ook meteen aanmelden voor een losse training, maar aanmelden kan ook via onze website of door ons een mail te sturen. En spontaan langskomen, mag uiteraard ook altijd!

 

 

Publicatiedatum: 11-01-2024