Publicatiedatum: 26-09-2023

Het sportbedrijf zet alles in het teken om de medemens in de gemeente Alphen aan den Rijn zo gezond en vitaal mogelijk oud te laten worden. Dit doet Alphen Vitaal in opdracht van de gemeente en doen dit dan ook gemeente breed. Er wordt invulling gegeven aan het vitaliteitsplan waarin sport, bewegen en preventie centraal staat.

De missie van De Sportvrouw sluit naadloos aan bij de bij de werkzaamheden van Alphen Vitaal.
"We ontvangen steeds meer aanvragen van vrouwen die willen sporten, maar zich bijvoorbeeld in een grootschalige sportschool niet thuis voelen" aldus Noëlle Opdam, één van de coördinatoren van de vrouwenafdeling binnen Alphen Vitaal. Collega Dominique Smit vult Noëlle aan "Het aanbod van De Sportvrouw sluit perfect aan bij het aanbod wat wij voor tienermeiden hebben. We zetten bij deze doelgroep vaak sport als middel in voor bijvoorbeeld het vergroten van de weerbaarheid".

De Sportvrouw oprichter Janine Heemskerk legt per 1 oktober het stokje als kopvrouw erbij neer. Janine is jarenlang het gezicht geweest, daarnaast verzorgt zij, samen met een team aan vrijwilligers, meerdere trainingen per week. "Ik heb genoten van de afgelopen jaren. Zoveel dames hebben we aan het sporten gekregen en gehouden. En om deze missie door te zetten draag ik het stokje over aan Alphen Vitaal. Noëlle en Dominique worden de nieuwe gezichten van De Sportvrouw.” Loslaten zal Janine haar Sportvrouw niet, zij blijft trainingen voor de stichting verzorgen. "Voor de huidige sporters zal er in principe niets merkbaar veranderen. Het streven is om in de toekomst meer en gevarieerder aanbod worden toe te voegen aan het bestaande programma".