Publicatiedatum: 05-04-2023

Wat kunnen deelnemers verwachten van het parcours?
Dit jaar maken we er een echt Family evenement van. We hebben de afstanden 4 en 8 km en beide routes zijn gloednieuw. We hebben weer een aantal stukken door- of over het water en leuke obstakels. Denk hierbij aan monkeybars (slingeren als een aap), klimmen over muurtjes, een draaiend wiel boven een sloot en nog veel meer. Voor de 4 km geldt een minimumleeftijd van 6 jaar. Hieraan zit wel de voorwaarde dat deze afstand met ouder/begeleider wordt gelopen. De ouder/begeleider dient zich tegelijkertijd met het kind in te schrijven. Om als kind zelfstandig te lopen, dien je voor de 4km minimaal 9 jaar oud te zijn. Voor de 8 km geldt een minimumleeftijd van 8 jaar, waarbij kinderen die op de dag van het evenement 8, 9 of 10 jaar oud zijn verplicht door een ouder/begeleider begeleid moeten worden. In totaal zullen er voor de 8 km zo’n 40 obstakels moeten worden bedwongen. Voor de 4 km zijn dat er ongeveer 25.

Dat klinkt als een uitdaging, we mogen wel starten met trainen!
Je kunt je voorbereiden door te oefenen met hardlopen. Of je maakt het uitdagender door bijvoorbeeld bij iedere lantaarnpaal die je tegen komt een oefening te doen (push-ups, squats of zelfs een burpee <-- plat op je buik liggen en daarna hoog in de lucht springen). Als je echt topfit aan de start wilt verschijnen kun je bijvoorbeeld ook meedoen aan trainingen bij Fort Alpha (zowel voor kinderen als volwassenen). Daar leer je alle technieken die je nodig hebt voor de Obstacle Run én daar leer je trucjes om elkaar te helpen (voetje geven, tips geven vanaf de zijkant etc.). 
Tip! Leuke oefening voor teamwork: bindt twee enkels aan elkaar (van jou en een vriendje/ouder) met een elastiek/ springtouw/ tape. Hinkel nu samen een parcourtje (bijvoorbeeld door de speeltuin, met toestellen als obstakel?). Je moet nu goed samenwerken om zo snel mogelijk vooruit te komen. Je kunt hiermee ook een wedstrijdje organiseren. Perfecte voorbereiding voor de Obstacle Run! 

Heb je de gouden tip hoe je zo goed mogelijk kan presteren op het parcours?
Er zijn natuurlijk verschillende manieren om álles uit de Obstacle Run te halen. Misschien spreek je af om zo veel mogelijk samen te werken, of zo hard mogelijk te rennen. Maak je een mooi moddermasker bij jezelf of trek je een gekke outfit aan? Misschien wil je je hoogtevrees overwinnen of probeer je sneller over de obstakels te gaan dan je ouders. Het maakt allemaal niets uit en iédereen krijgt een mooie medaille achteraf. 

Zijn er ook nog mogelijkheden om te helpen als vrijwilliger? 
Wij vinden het supertof als je ons wilt helpen tijdens het evenement, want zonder vrijwilligers is het niet mogelijk. Voor scholieren en studenten kan een dag ondersteunen bij de Obstacle Run Alphen ook meetellen als ‘maatschappelijke stage’. Aanmelden als deelnemer of als vrijwilliger kan via zomerspektakelaanhetmeer.nl