Beweegrichtlijn volwassenen en ouderen

De beweegrichtlijn geeft aan hoeveel beweging nodig is voor een goede gezondheid. Voldoende bewegen is belangrijk voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Veel zitten heeft een negatieve invloed op je gezondheid. Daarom adviseert de beweegrichtlijn veel zitten te beperken en voldoende beweging in de dag te brengen.

Wat houdt dit concreet in voor volwassenen en ouderen?

2,5 uur per week matig intensief bewegen .

Met matig intensief bewegen bedoelen we dat je ademhaling sneller wordt. Voorbeelden: wandelen, fietsen, zwemmen.

2x per week spier en bot verstevigende activiteiten

Sterke spieren maken dagelijkse activiteiten makkelijker. Door sterke botten ontstaan minder botbreuken. Benieuwd hoe je met spier- en botversterkende activiteiten aan de slag gaat? Deze oefengids helpt je op weg. 

Balansoefeningen voor ouderen

Publicatiedatum: 14-02-2023