Schooljaar 2023 - 2024

Alphen Actief en Creatief

  • Aanbod voor kinderen van het basisonderwijs
  • Aanbod voor jeugd van voortgezet onderwijs
  • Sport-, creatief- en cultureel aanbod
Algemene info

Het programma
Het programma 'Alphen Actief en Creatief' geeft kinderen van groep 3 t/m groep 8 de mogelijkheid om kennis te maken met een nieuwe hobby. Dit is je kans om op een laagdrempelige manier een sport uit te proberen of deel te nemen aan een creatieve activiteit! Schrijf je snel in en maak kennis met een voor jou nieuwe activiteit. Tip: De kalender wordt constant aangevuld, dus houdt de website goed in de gaten. 

Alleen maar sportactiviteiten? Nee joh, de keuze van culturele en kunstzinnige activiteiten is reuze!
Op de website staat veelal sportaanbod, maar wist je dat er ook veel cultureel en kunstzinnig aanbod is? Zie hieronder het boekje waar zowel het sport- als het culturele aanbod in gepresenteerd wordt. Bij de volgende editie van het boekje (begin volgend schooljaar) staat ook het culturele aanbod online.

Nu ook voor jeugd van het voortgezet onderwijs!
Vanwege behoefte uit de doelgroep breiden we het aanbod uit. Er is nu ook aanbod voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. 

Boekje met feestelijke tintje
In april wordt het nieuwe 'Alphen Actief en Creatief' boekje weer op school uitgedeeld. Hierin presenteren we het aanbod wat Alphen te bieden heeft, maar ook onder andere ons programma van de meivakantie. Dit boekje heeft een extra feestelijke tintje. Waarom? Het is de maand van Koningsdag en de Koningsspelen. Op deze feestdagen kan het gebeuren dat je kennismaakt met een voor jou nieuwe activiteit. Kijk snel in de kalender of deze activiteit er ook opstaat. 

Kennismaking geslaagd? 
Was de kennismaking geslaagd en wil je vaker aan deze activiteit deelnemen? Neem dat contact op het met de betreffende aanbieder en vraag naar de mogelijkheden.

Wil je ergens lid worden, maar zijn er thuis niet voldoende financiële middelen?

Het 
Jeugddeelnamfonds is een stichting in Alphen aan den Rijn die vindt dat alle kinderen moeten kunnen sporten en aan cultuuractiviteiten moeten kunnen deelnemen. Maar in veel gezinnen is door allerlei omstandigheden te weinig geld beschikbaar om dit mogelijk te maken. Mocht je met het project 'Alphen Actief' een leuke club gevonden hebben waar je na de kennismaking lid van wilt worden, maar is dat door jouw financiële situatie niet mogelijk? Neem dan contact op met het Jeugddeelnamefonds. De stichting zorgt ervoor dat zoveel mogelijk kinderen die dit willen wel lid kunnen worden van een club, vereniging of cultuurinstelling.

King's Arena
Alphen Vitaal is één van de vijf gemeenten in Nederland die samen met NOC*NSF een nieuw en bijzonder initiatief hebben gelanceerd in aanloop naar de Koningsspelen: De King’s Arena. Speciaal voor basisschoolkinderen uit onze gemeente is dit unieke online platform ontwikkeld. Het doel ervan is om kinderen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en wat meer bij te leren over sport, beweging en een gezonde leefstijl. Daarnaast hopen we natuurlijk dat kinderen ook tijdens de Koningsspelen geïnspireerd raken van voor hen nieuwe activiteiten. Staat deze activiteit ook op de agenda bij Alphen Actief en Creatief? Maak dan nu kennis met kennismakingsaanbod!
Activiteiten {{ctrl.count}}
Filter
{{ (ctrl.reviewRating && ctrl.reviewRating != 0 ? 1 : 0) + (ctrl.minRangeSlider.minValue > 0 ? 1 : 0) + (ctrl.minRangeSlider.maxValue < 110 ? 1 : 0) + ctrl.selectedPlaatsen.length + ctrl.selectedExtrakosten.length + (ctrl.startDatum ? 1 : 0) + (ctrl.eindDatum ? 1 : 0) + (ctrl.startDatum && ctrl.startTijd ? 1 : 0) + (ctrl.eindDatum && ctrl.eindTijd ? 1 : 0) + (ctrl.hasCurrentLocation() ? 1 : 0) + (ctrl.dagdeel ? 1 : 0) + ctrl.weekdagen.length + ctrl.sporten.length + (ctrl.sportaanbiederNaam.length ? 1 : 0) + ctrl.selectedSporttypenList.length + ctrl.selectedActiviteittypenList.length + ctrl.selectedLeeftijdList.length + ctrl.selectedSporten.length + ctrl.selectedCultuuractiviteiten.length + ctrl.selectedDoelgroepList.length + ctrl.selectedKenmerkenList.length + ctrl.selectedSpecifiekAanbodList.length + ctrl.selectedInspanningList.length + ctrl.selectedVoordeelList.length + ctrl.selectedTagList.length + ctrl.selectedAanbodList.length + ctrl.selectedLocatiesList.length}} filters Reset filters
Datum van {{ctrl.startDatum | date:'dd-MM-yyyy'}} om {{ctrl.startTijd}}
Resultaten worden opgehaald
Datum tot {{ctrl.eindDatum | date:'dd-MM-yyyy'}} {{ctrl.eindTijd}}
Min leeftijd {{ctrl.minRangeSlider.minValue}}
Max leeftijd {{ctrl.minRangeSlider.maxValue}}
{{selected}}
{{ctrl.dagdeel}}
{{ctrl.getWeekdagNaam(selected)}}
{{typeof(ctrl.currentCity) !== 'undefined' && ctrl.currentCity.Naam !== "" ? ctrl.currentCity.Naam : "Gedeelde locatie" }} - {{ctrl.radius == 300 ? '75+' : ctrl.radius}} km
{{ctrl.postcode}} - {{ctrl.radius == 300 ? '75+' : ctrl.radius}} km
{{ctrl.sportaanbiederNaam}}
{{ctrl.getLeeftijdNaam(selected)}}
{{selected}}
{{selected}}
{{selected.Naam}}
{{selected}}
{{selected}}
{{selected}}
{{ctrl.getDoelgroepNaam(selected)}}
{{selected}}
{{ctrl.getSpecifiekAanbodNaam(selected)}}
{{ctrl.getInspanningNaam(selected)}}
{{ctrl.getVoordeelNaam(selected)}}
{{ctrl.getTagNaam(selected)}}
{{ctrl.getAanbodNaam(selected)}}
Extra kosten: {{selected | lowercase}}
Resultaten worden opgehaald

Je zoekopdracht levert op dit moment geen resultaten op

Ontvang een update wanneer er resultaten zijn bij jouw zoekopdracht

Perongeluk ingeschreven? Oeps! Schrijf je hieronder dan weer uit.