Publicatiedatum: 05-05-2023

Alphen Vitaal 
Alphen Vitaal een stichting die zich inzet voor een vitaal Alphen aan den Rijn. Wij doen dit in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn. Vitale inwoners zitten beter in hun vel en zijn gelukkiger. Onze droom is dat alle inwoners van onze gemeente fysiek en mentaal vitaal zijn en mee doen in de samenleving. Met onze vele activiteiten en programma’s dragen we daar ons steentje aan bij.

Wat ga je doen?
Als buurtsportcoach ben je zichtbaar en actief in de wijk. Je bent hét aanspreekpunt voor de externe (wijk)organisaties en inwoners voor alles wat met sport en bewegen te maken heeft. Je bent er voor iedereen, maar met name voor de inwoners voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Zoals ouderen, mensen met een beperking of psychische problemen, inactieve en kwetsbare jongeren. Je levert een waardevolle bijdrage aan de gemeentelijke doelstellingen op het gebied van sport en bewegen, zoals het bevorderen van de vitaliteit van inwoners, het vergroten van de leefbaarheid van de stad en het bestrijden van eenzaamheid  Je verzorgt pauze sport of naschoolse beweegprogramma’s op PO en VO scholen, verzorgt weerbaarheidstrainingen en teambuildingsactiviteiten en werkt nauw samen met sport- en beweegaanbieders.

Je grootste uitdaging
Je beweegt je binnen een netwerk van deelnemers, sportverenigingen en (wijk)organisaties. Het is aan jou om te inventariseren aan welke sport- en beweegactiviteiten in de wijk behoefte is. Vervolgens vertaal je die behoefte naar een aanbod voor de verschillende doelgroepen. Vanuit jouw enthousiasme voor sport zet jij je in om groepen mensen voor wie bewegen of sporten niet vanzelfsprekend is, in beweging te krijgen.

Wie ben jij?
Je bent iemand die sport & bewegen op een enthousiaste wijze kan overbrengen en die makkelijk contact maakt met de doelgroepen. Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Verder beschik je over organisatietalent, kun je projectmatig werken en beschik je over de competenties om op uitvoerend niveau te netwerken. Vanwege de specifieke inzet op projecten die te maken hebben met gezonde leefstijl, is ervaring en/of een opleiding op dit gebied een pre. We zoeken iemand die creatief is in het bedenken van activiteiten en die kansen en oplossingen ziet. Daarnaast herken je jezelf in de volgende vereisten:

  • Je hebt een afgeronde sport gerelateerde mbo-opleiding (niveau 4) en beschikt over aantoonbare relevante werkervaring;
  • Je bent iemand die proactief schakelt, verbindt en draagvlak creëert binnen je netwerk;
  • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de sport en de maatschappij en weet dit te vertalen naar concrete sportstimuleringsprojecten;
  • Je hebt een flexibele instelling, zo ben je o.a. bereid om te werken in de avonduren en weekenden.

Wij bieden: 

  • Een salaris afhankelijk van leeftijd en werkervaring conform CAO Sport schaal 7 (maximaal € 3.474,-- bruto per maand bij een volledige fte), inclusief vakantiegeld, reiskostenvergoeding, opleiding en eindejaarsuitkering;
  • Aanstelling in eerste instantie voor een jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd;
  • Je krijgt een laptop en telefoon tot je beschikking;
  • Er is een tegemoetkoming op de aanvullende ziektekostenverzekering;
  • Opbouw van pensioen via Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW);
  • Minimaal 24 vrije dagen per jaar bij een volledige fte.

Benieuwd naar “hoe het is om bij Alphen Vitaal te werken” neem gerust contact op met een van onze buurtsportcoaches. Zij vertellen je graag hoe hun week eruit ziet. 

Kom jij ons team versterken? Reageer per motiverende mail en CV naar Robbert-Jan Boonstra, rj.boonstra@alphenvitaal.nl  Start werkzaamheden in overleg.