Publicatiedatum: 04-03-2023

Mensen van 50 jaar en ouder krijgen de mogelijkheid, vaak tegen een sterk gereduceerd tarief, kennis te maken met een sport en de aanbieder tijdens een lessenreeks variërend tussen de 5 en 10 lessen. En is de cursus afgelopen, dan is er natuurlijk een passend vervolgaanbod.

Arjan Wille van Alphen Vitaal: “Het hoofddoel van dit project is om volwassenen en senioren te laten (her)ontdekken wat sport met je doet. Welke sport er uiteindelijk wordt gekozen maakt ons niet uit, als er maar veelvuldig bewogen wordt. En natuurlijk is het sociale aspect ook heel belangrijk.”

In de afgelopen jaren heeft binnen onze gemeente het project ‘Tijd voor Vitaliteit’ gedraaid, een goed lopend project waarbij vele senioren sporters kennis hebben kunnen maken met één van de vijf deelnemende sporten. Het succesvolle project ‘Tijd voor vitaliteit’ krijgt nu dus een vervolg onder de naam ‘50fit’.
“Ook wij doen mee met het project 50fit. In de afgelopen jaren hebben we ook enthousiast meegedaan met ‘Tijd voor vitaliteit’. Als men bij ons over de drempel stapt gaat er soms een wereld voor hen open. Het is mooi om te zien hoe beginners snel enthousiast worden over de sport en dat de club de komst van beginnende spelers ook omarmt. Onze ervaring is dat men na een kennismakingscursus vaak lid wordt.” aldus Tineke Walvis van jeu de boules vereniging ACP Les Pointeurs.

In maart wordt er gestart met een bootcamp cursus bij Fort Alpha in Alphen aan den Rijn, een cursus Jeu de Boules bij ACP Les Pointeurs in Alphen aan den Rijn en Oldstars Atletiek bij AV’47 in Boskoop. Het aanbod wordt nog constant aangevuld. Klik voor meer informatie en inschrijving.