Nationale Sportweek feestelijk geopend

Het is vrijdagochtend, 10:30 uur. De straat voor het Oude Raadhuis in het Burgemeester Visserpark staat vol met kinderen. Boordevol enthousiasme en energie wachten zij op de officiële start van de Nationale Sportweek. Uiteraard met sportschoenen aan, zodat ze alles kunnen geven tijdens het sporten en bewegen.

Sportieve start
Als Juvat Westendorp (ambassadeur JOGG gezonde jeugd, gezonde toekomst) bovenaan de trappen van het Oude Raadhuis verschijnt, gaan de aanwezige kinderen helemaal los. Onder zijn leiding doen alle aanwezigen mee met de warming up en beweegactiviteit.

Aanwezig zijn ook wethouder Gert-Jan Schotanus, ArJan Wille (directeur Alphen Vitaal), Hein Veerman (NOC*NSF), en kinderwethouder Ocean. Samen hijsen zij de Nationale Sportweek-vlaggen in het Burgemeester Visserpark, waarna de sportieve week officieel geopend wordt.

Een paar minuten later is het weer tijd voor wat beweging. De kinderen van basisscholen het Palet en De Rank doen mee met de openingsdans van de Nationale Sportweek. Uiteraard deden zij dit onder leiding van Juvat Westendorp.

Over de Nationale Sportweek
Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Nationale sportweek om draait. Juist nu is dat belangrijk. De sportdeelname is als gevolg van de coronacrisis drastisch afgenomen en nog lang niet terug op het oude niveau. Onder jongeren is de terugloop relatief het grootst. Dit terwijl voldoende beweging juist zo gezond voor je is.

Gemeente Alphen aan den Rijn grijpt de Nationale Sportweek aan om het nieuwe sportseizoen te openen en er samen met de buurtsportcoaches van Alphen Vitaal en de lokale sportaanbieders voor te zorgen dat iedereen kan en gaat sporten of bewegen, want #sportdoetietsmetje.