Dan zijn we per heden voor 24 – 38 uur op zoek naar jou!

Alphen Vitaal 

Alphen Vitaal is een stichting die zich inzet voor een vitaal Alphen aan den Rijn. Wij doen dit in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn. Onze droom is dat alle inwoners van onze gemeente fysiek en mentaal vitaal zijn en mee doen in de samenleving. Want vitale inwoners zitten beter in hun vel en zijn gelukkiger. Goed en veel bewegen, fijne sociale omgang en gezonde voeding op jonge leeftijd voorkomt problemen in een latere fase. Daar zetten wij ons voor in. 
Dit kan alleen als we het samen doen. Iedereen draagt bij en heeft verantwoordelijkheid. Ouders, de onderwijzer, de werkgever, de trainer, de wethouder. We gaan met iedereen in gesprek. Samen zorgen we er dat een gezonde keuze ook een leuke en logische keuze is. Wij staan voor je klaar. 
Op dit moment bestaat ons team uit acht Buurtsportcoaches, twee projectmedewerkers, twee teamleiders en onze directeur. 

Wat ga je doen?
Als buurtsportcoach ben je zichtbaar en actief in de wijk en ben je er voor iedereen, maar met name voor de inwoners voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Zoals ouderen, mensen met een beperking of psychische problemen, inactieve en kwetsbare jongeren. Je organiseert sport- en beweegactiviteiten voor de inwoners van de verschillende wijken en kernen van Alphen aan den Rijn. Je maakt sporten voor iedereen mogelijk. Je levert een waardevolle bijdrage aan de gemeentelijke doelstellingen op het gebied van sport & bewegen, zoals het bevorderen van de vitaliteit van inwoners, het vergroten van de leefbaarheid van de stad en het bestrijden van eenzaamheid. Naast deze algemene inzet in de wijk vragen we in deze functie om specifieke inzet bij het inzetten van interventies op het gebied van gezonde leefstijl. Je bent de schakel tussen zorg en welzijn en de beweegaanbieders. Je bent verzorgt naschoolse beweegprogramma’s op VO scholen, werkt samen met beweegaanbieders en je bent hét aanspreekpunt voor de externe (wijk)organisaties en inwoners voor alles wat met sport & bewegen te maken heeft.

Je grootste uitdaging
Je beweegt je binnen een netwerk van deelnemers, sportverenigingen en (wijk)organisaties. Het is aan jou om te inventariseren aan welke sport- en beweegactiviteiten in de wijk behoefte is. Vervolgens vertaal je die behoefte naar een aanbod voor de verschillende doelgroepen. Vanuit jouw passie voor sport zet jij je in om een groep mensen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, in beweging te krijgen.

Wie ben jij?
Je bent iemand die sport & bewegen op een enthousiaste wijze kan overbrengen en die makkelijk contact maakt met de doelgroepen. Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Verder beschik je over organisatietalent, kun je projectmatig werken en beschik je over de competenties om op uitvoerend niveau te netwerken. Vanwege de specifieke inzet op projecten die te maken hebben met gezonde leefstijl, is ervaring en/of een opleiding op dit gebied een pre. We zoeken iemand die creatief is in het bedenken van activiteiten en die kansen en oplossingen ziet. Daarnaast herken je jezelf in de volgende vereisten:
•    Je hebt een afgeronde sport gerelateerde mbo-opleiding (niveau 4) en beschikt over aantoonbare relevante werkervaring;
•    Je bent iemand die proactief schakelt, verbindt en draagvlak creëert binnen je netwerk;
•    Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de sport en de maatschappij en weet dit te vertalen naar concrete sportstimuleringsprojecten;
•    Je hebt een flexibele instelling, zo ben je o.a. bereid om te werken in de avonduren en weekenden.

Wij bieden: 
•    Een salaris afhankelijk van leeftijd en werkervaring conform CAO WOS schaal 7, inclusie vakantiegeld, reiskostenvergoeding, opleiding en eindejaarsuitkering .
•    Aanstelling in eerste instantie voor een jaar. Bij goed functioneren wordt dit verlengd.

 

Kom jij ons team versterken?

Kom jij ons team versterken?

Reageer per motiverende mail en CV naar Robbert-Jan Boonstra. Start werkzaamheden in overleg.