Publicatiedatum: 31-08-2022

De gebiedsadviseurs van de gemeente leggen de bezoeken dit jaar af in samenwerking met wijkprofessionals van bijvoorbeeld Participe, Kwadraad of Alphen Vitaal of een wijkagent.

Waarom bezoekt de gemeente Alphen aan den Rijn inwoners?
De gemeente is benieuwd hoe het met de inwoners gaat én benieuwd naar hun ervaringen in de straat of buurt. Twee vragen die worden gesteld zijn: “Waar ligt de grootste kans in uw buurt?” en “Waar ligt de grootste zorg voor uw buurt?”

Waardevolle gesprekken over de buurt
Al een paar jaar is het de gewoonte om inwoners met het huisnummer gelijk aan het jaartal uit te nodigen voor de nieuwjaarsreceptie. Helaas is door de coronacrisis nu voor het tweede jaar op rij geen nieuwjaarsreceptie niet doorgegaan. Om toch met inwoners in contact te komen bezocht de gemeente in 2021 zoveel mogelijk inwoners van huisnummer 21.  De gesprekken met de inwoners waren toen heel waardevol. Zo waren veel mensen blij een keer rechtstreeks contact te hebben met iemand van de gemeente. Ze gaven aan de aandacht te waarderen. Soms konden de gebiedsadviseurs een inwoner direct de weg wijzen naar de juiste persoon of instantie, en helpen aan de juiste contactgegevens. Een enkele keer was er onvrede over iets van de gemeente en bracht een vervolggesprek daarvoor de oplossing.